MENIU

Odesa a cerut ajutor medical din România, de la Consiliul Județean Tulcea

Autoritățile civile și militare din regiunea Odea au cerut ajutor României, printr-o solicitare trimisă Consiliului Județean Tulcea și Prefecturii Tulcea, în baza unui acord de înfrățire.

„În conformitate cu Hotărârea Cabinetului de Miniștri al Ucrainei Nr. 155 din 25 februarie 2022 precum și luând în considerare și Decizia Administrației Regionale Militare Odesa Nr. 1/A-2022, vă rugăm să ne ajutați cu medicamente necesare precum și alte bunuri cu destinație medicală:

Bandaje; Tifon (diferite dimensiuni); Seringi (diferite dimensiuni); Sisteme pentru injecții; Soluție pentru perfuzii; Mânuși medicale; Spirt medical și antiseptice; Antibiotice; Hemostatice (acid tranexamic); Analgezice; Turnichet pentru oprirea sângerării și garouri; Hemoconii (recipiente de colectare a sângelui); Genți frigorifice speciale; Material de sutură de diferite dimensiuni (pentru interventii chirurgicale); Targă; Material pentru repararea fracturilor; Сatetere intravenoase; Alte medicamente necesare (truse medicale de prim-ajutor ca exemplu)”, se arată în solicitarea trimisă de Ucraina către CJ Tulcea.

Autoritățile locale au făcut apel și la companiile farmaceutice, oamenii de afaceri privați, instituțiile statului, Guvernul și Ministerul Sănătății, pentru a răspunde ajutorului solicitat de Ucraina, potrivit defenseromania.ro.

 

Mai multe articole despre:
razboi tulcea odesa odesa ajutor romania