MENIU

Octavian Jurma, propunere pentru accelerarea vaccinării în România: „Decât să plătim medicii de familie, să dăm banii celor care se vaccinează!”

Medicul infecționist Octavian Jurma propune plătirea persoanelor care se vaccinează Foto: Pixabay.com

Medicul infecționist și cercetătorul Octavian Jurma lansează o nouă provocare în pandemie: persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 să fie plătite, și nu medicii de familie care administrează vaccinul.  Propunerea acestuia vine după ce Guvernul a adoptat miercuri majorarea până la 40 de lei pe o inoculare a vaccinului în cazul medicilor de familie.

 
Medicul infecționist și statistician, devenit cunoscut în timpul epidemiei de COVID-19 pentru analizele sale privind evoluția coronavirusului, dar și pentru cele statistice privind reacțiile oamenilor vizavi de vaccinare, este de părere că „medicii sunt deja platiti pentru a avea grija de sanatatea pacientului lucru care include vaccinarea si in cazul altor boli contagioase”.
 
„Am o idee mai buna decat sa platim medicilor de familie un bonus pentru fiecare inoculare.
Haideti sa dam banii astia celor care se vaccineaza!
Pana la urma cei care se vaccineaza fac un efort mai mare decat medicul care ii vaccineaza si isi asuma si niste riscuri eroice, daca ascultam negationistii. Ne costa tot 100 de lei pe vaccinare dar vom avea cu siguranta rezultate mult mai bune.
Mai in gluma mai in serios, pentru cui nu ii pasa nici de pandemie nici de binele colectiv dar nici nu poate fi obligat sa se vaccineze, 100 de lei poate face diferenta intre a avea sau a nu avea valul 4.
Dar asta ar fi un beneficiu pentru cei vaccinati si in Romania nu discriminam repetentii, discriminam doar premiantii”, a scris Octavian Jurma pe pagina sa de Facebook.
 
Propunerea vine după ce premierul Florin Cîțu și ministrul Sănătății au anunțat că medicii de familie vor primi 40 de lei pentru fiecare inoculare, mai mult cu 10 lei decât era acordat până în prezent. 
 
Citește și Florin Cîțu a anunțat că Guvernul dă în continuare bani pentru medicii de familie care vaccinează anti-COVID - Cât vor lua pe inoculare
 
Acesta consideră că „este o idee proastă să plătim medicii de familie pentru vaccinare”, pentru că „alimenteaza suspiciunea ca medicul ii vaccineaza pentru bani si scade autoritatea si credibilitatea medicului si inhiba atat medicul, cat si pacientul”.
 
Ideea recompensării în bani pentru vaccinarea împotriva COVID-19 au avut-o de curând și americanii. Autoritățile din statul Virginia de Vest au anunțat că vor oferi rezidenţilor cu vârste între 16 şi 35 de ani obligaţiuni în valoare de 100 de dolari pentru a-i motiva să se imunizeze împotriva coronavirusului.
 
Citește și 100 de dolari pentru vaccinare. Strategia prin care americanii îi motivează pe tineri să se imunize ze împotriva Covid