MENIU

Octavian Jurma, acuzații GRAVE despre decesele COVID: 90% dintre ele puteau fi prevenite! Ce PREVIZIUNI face epidemiologul

Epidemiologul Octavian Jurma trage un nou semnal de alarmă privind pandemia de coronavirus, pornind de la numărul deceselor asociate COVID-19 înregistrate în luna octombrie a acestui an care - spune el - este cel mai mare număr de morţi înregistrate într-o lună pe timp de pace. "90% din aceste decese în exces puteau fi prevenite dacă în loc de relaxare discutăm toată vara de vaccinare și prevenție", afirmă Jurma, într-o postare pe pagina sa de Facebook. Medicul susține că acest bilanț negru "nu este doar o retrospectivă a ceea ce a fost, ci și o  perspectiva a ceea ce urmează dacă vom continuă să punem banii, populismul și intrigile politice înainte vieții". 

"Doar în luna octombrie a anului 2021 au murit 44,595 românimai mult de dublu față de lunile iunie-august 2021.
 
Este cea mai neagră luna din istoria postbelică a RomânieiNiciodată nu au murit așa de mulți români într-o luna de pace, depășind vechiul record atins tot în pandemie în noiembrie 2020.
 
Dintre aceștia 22,993 sunt decese în exces. Cu alte cuvinte în valul 4-Deltaîn doar în luna octombrie, au fost uciși de pandemie aproape la fel de de mulți români câți au murit în exces în cele 7 luni de la începutul anului (care pot fi atribuite valului 3 respectiv ianuarie - iulie 2021).
 
Mult mai tragic este  90% din aceste decese în exces puteau fi prevenite dacă în loc de relaxare discutăm toată vara de vaccinare și prevențiedacă adoptăm certificatul verde și dacă luăm la 1,500 de cazuri pe zi măsurile amânate până după 18,000 de cazuri pe zi.
 
Acest bilanț negru însă nu este doar o retrospectivă a ceea ce a fost ci și o perspectiva a ceea ce urmează dacă vom continuă  punem banii, populismul și intrigile politice înainte vieții.
 
Mai rămâne doar o întrebare la care trebuie  răspundă cei care ne conduc: De ce?", scrie epidemiologul, în mesajul transmis, astăzi, pe pagina sa de Facebook.