MENIU

Octavian Hoandră: "Ion Besoiu era un actor cult, cu lecturi importante din cultura universală"

"Rămân lichilele. Se dezechilibrează starea naţiei", astfel a reacţionat jurnalistul Realitatea TV Octavian Hoandră după moartea fostului mare actor Ion Besoiu.

Realizatorul emisiunii "Realitatea Românească" a vorbit despre cele mai importante calităţi ale lui Ion Besoiu şi despre eforturile acestuia din vasta carieră.

"Se întâmplă să ne părăsească oameni cu o carieră şi o greutate anume pentru poporul român. Rămân lichilele. Se dezechilibrează starea naţiei. Îl ştiu pe Ion Besoiu ca sibian, domnia sa erau unul dintre actorii culţi, cu lecturi importante din cultura universală. Era un om de o cultură vastă, de o bunătate rară, n-ar fi făcut rău niciunui om. Noi pierdem exerciţiul de a nu mai fi răi, de a nu mai urî. Suntem mai urâţi cu toţii când pierdem un astfel de om extraordinar.

Nu-i este uşor unui actor cerebral, unui creator de roluri, de cultură, fiecare apariţie pe scenă îi ia ceva din forţa fizică. Efortul de a crea un personaj este una dintre cele mai grele încercări. Este o tragedie mare pentru lumea artistică românească. Ne-a mai părăsit un brad român", a spus Octavian Hoandră.

Jurnalistul a vorbit şi despre moştenirea lăsată poporului român:

"Valabil peste tot în lume este talentul. Talentul şi rolurile adevărate nu vor pieri niciodată. Ceea ce Besoiu dăruieşte acum nepoţilor a dăruit unui popor întreg. Îmi pare rău că s-a dus. Era un privilegiu să stai la un spriţ, la o cafea cu aceşti oameni care duceau mai departe spiritul Sibiului".

Mai multe articole despre:
Ion Besoiu Octavian Hoandră