MENIU

Socialiştii europeni sunt ''profund dezamăgiţi" şi dau vina pe populişti

Socialiştii europeni sunt ''profund dezamăgiţi'' de nominalizările pentru conducerea principalelor instituţii ale UE şi dau vina pe guvernele populiste, în special din grupul de la Vişegrad, pentru jocurile de culise care au dus la un asemenea rezultat, relatează agenţia Reuters.

''Este inacceptabil ca guvernele populiste reprezentate în Consiliu să excludă cei mai buni candidaţi doar pentru că ei au apărat statul de drept şi valorile noastre europene comune'', a menţionat într-o declaraţie Iratxe Garcia, lidera Grupului Social-Democrat (S&D) din Parlamentul European, potrivit Agerpres.

Eurodeputatul a f[cut referire la Polonia, Ungaria şi Italia, care alături de alte câteva state au blocat obţinerea conducerii Comisiei Europene de către popularul Manfred Weber sau de către socialistul Frans Timmermans, care au fost amândoi ''cap de listă'' ai familiilor lor politice din Parlamentul European.

"Această propunere este profund dezamăgitoare pentru noi. Grupul nostru a rămas ferm în apărarea democraţiei europene şi nu vrem să moară sistemul capului de listă, sau Spitzenkandidat'', a adăugat Garcia, 

Cine este Ursula von der Leyen, noua "femeie de fier" a Europei

Mai multe articole despre:
UE socialişti Ursula von der Leyen