MENIU

ȘOCANT! La ce te expui dacă faci două dușuri pe zi sau mai multe

Dușurile dese nu sunt indicate

Igiena este primul pas pentru o stare buna de sanatate. Se face insa dupa reguli. Spre exemplu, mai mult de 2 dusuri zilnice inseamna mediul propice pentru infectii.

Igiena este vitala, dar trebuie facuta cu multe informatii. Spre exemplu, betisoarele de urechi fac mai mult rau decat bine, iar pielea sufera daca faceti mai mult de doua dusuri zilnic, potrivit site-ului debarbati.ro.

In interioul urechilor nu introduceti betisoare. Acestea pot face toaleta doar in exteriorul conductului auditiv. In interiorul urechii exista structuri proprii, ciliare, cu functie de igienizare. Pe de alta parte, cerumenul are un rol de protectie.

Dr. Mura Hainarosie, medic specialist ORL: "Deci nu facem otita externa la prima intalnire cu o bacterie. Se lipesc in acea pelicula de ceara."

Cat priveste pielea, e valabila si aici afirmatia: ce e prea mult strica! Tegumentele au in suprafata un asa numit film hidro-lipidic. Cu alte cuvinte, grasimi care protejeaza de actiunea iritanta a factorilor de mediu.

Dr. Andreea Merticariu, medic specialist dermatolog: "Aceasta bariera poate sa fie dizolvata prin actiunea agresiva a sapunului sau produselor de spalat, in special daca recurgem la igienizarea pielii prea frecvent, cel putin iarna de 2 ori pe zi este ultra-suficient."

Mai multe articole despre:
igienă duş dusuri