MENIU

Obiceiuri care îţi fac riduri. Ce nu trebuie să mai faci niciodată

Obiceiuri care îţi fac riduri. Ce nu trebuie să mai faci niciodată

Ridurile sunt unul dintre cele mai mari coșmaruri ale unei femei. Deși sunt asociate cu îmbătrânirea prematură a pielii, acestea mai pot ascunde și oboseală, stres sau greșeli în obiceiurile noastre zilnice care duc la apariția liniilor fine în jurul ochilor. 

Ridurile. Duşmanul tăcut al fiecărei femei. Conform dermatologilor, pielea din jurul ochilor este cea mai delicată și sensibilă și din acest motiv trebuie să ne asigurăm că are parte de o îngrijire corespunzătoare. Totuși, obiceiurile noastre zilnice grăbesc procesul de îmbătrânire a pielii şi de formare a ridurilor. Ce ar trebui sa facă fiecare femeie pentru a arăta ca la 20 de ani chiar dacă vârsta din buletin nu mai este de mult aceea. 

Pentru multe femei, ochelarii de soare sunt un accesoriu care le completează ținuta și sub care se ascund atunci când nu au timp să se machieze. Totuși, purtarea ochelarilor de soare în fiecare zi este mult mai importantă decât ai crede. Aceștia îți pot proteja și mușchii din jurul ochilor, care se contractă când afară este soare puternic și favorizează apariția ridurilor.

Frecatul la ochi este cel mai prost obicei pe care îl poți avea în fiecare zi și care te îmbătrânește. Pe lângă riduri, frecatul la ochi mai duce și la inflamarea acestora, la decolorarea pielii și la apariția unei texturi îmbătrânite. Încearcă să nu te freci niciodată la ochi, nici măcar seara, atunci când nu mai ești machiată.

Deși ai crede că diferența dintre rimelul simplu și cel rezistent la apă este doar capacitatea acestuia de a rezista la umiditate, se pare că acesta din urmă îți poate afecta și pielea din jurul ochilor, implicit formarea ridurilor. Rimelul rezistent la apă este mai greu de înlăturat, ceea ce duce la frecarea excesivă a ochilor și a pielii sensibile din jurul acestora.

Află mai multe despre obiceiurile nefaste pielii AICI

Mai multe articole despre:
femei obiceiuri piele riduri îmbătrinire