MENIU

Obiceiul de dimineață care îți distruge dinții

Obiceiul de dimineață care îți distruge dinții

Lămâia se numără printre fructele cu care o mare parte dintre femei își încep dimineața. Un pahar de apă călduță, cu zeama de citrice, se spune că face minuni, acesta fiind obiceiul matinal și al câtorva dive de la Hollyoowd. Însă cercetătorii avertizează că această rutină îți poate distruge dinții.

Este băutura de bază a oricărei diete de detoxifiere și cu care celebrități de la Hollywood, printre care Jennifer Aniston sau Gwyneth Paltrow jură că-și încep fiecare dimineață.  Se spune că mixul îți pune în funcțiune ficatul, stimulează digestia, ajută la pierderea în greutate și calmează stomacul.

Numai că,  în timp ce apa călduță cu lămâie este modul trendy de a da startul unei zile pline de energie, experții avertizează că această combinație îți poate distruge dinții. Aciditatea băuturii, avertizează specialiștii în stomatologie, poate eroda smalțul, un pas sigur către o dantură cariată și decolorată.

Aciditatea sucului de lămâie, inamicul smalțului

Potrivit profesorului Damien Walmsley, de la Asociația Dentiștilor din Marea Britanie, o serie de studii arată că o băutură, cu cât are un nivel mai ridicat de aciditate, cu atât e mai mare posibilitatea să-ți ”mănânce” dinții. Același specialist a avertizat asupra faptului că sucul de lămâie în special, mai ales dacă este combinat cu apă călduță, are un efect negativ asupra danturii.

Explicația dată de experți ar fi aceea că aciditatea unui astfel de lichid are un PH cuprins între 2 și 3, motiv pentru care stratul protector de deasupra dintelui este afectat.

”Sucul de lămâie, de exemplu, are un PH între 2 și 3, adică este foarte acid. Temperatura ridicată a apei potențează efectul acidului, întrucât eroziunea este mai activă la temperaturi ridicate.

Există studii care arată că acest tip de degradare a danturii , mai ales în rândul copiilor și al adolescenților, este mai prevalent decât în trecut”, este de părere profesorul Damien Walmsley.

Sursa: unica.ro

Mai multe articole despre:
dinţi lămâie mic dejun smalţ