MENIU

Obama ia apărarea Greciei: "Nu trebuie să se facă presiuni asupra unor ţări aflate în recesiune"

Preşedintele american, Barack Obama, a declarat că "nu se poate continua să se facă presiuni asupra unor ţări care sunt în plină recesiune", într-un interviu difuzat duminică de CNN, referindu-se la criza din Grecia.

"Nu se poate continua să se facă presiuni asupra unor ţări care sunt în plină recesiune", a declarat preşedintele Obama, în timp ce noul Guvern grec îngrijorează creditorii afirmând că vrea să-şi renegocieze datoria.

"La un moment dat, este necesară o strategie de creştere pentru a-şi puta rambursa datoriile", a continuat Obama, potrivit Mediafax.

Preşedintele american a recunoscut că Grecia are "o nevoie teribilă" de reforme, dar că "este foarte dificil de a iniţia schimbări dacă nivelul de trai al oamenilor a scăzut cu 25 la sută. Pe termen lung, sistemul politic, societatea nu pot suporta acest lucru".

PIB-ul Greciei a scăzut cu aproximativ 25 la sută între 2009 şi începutul lui 2014, înainte de o relansare în al doilea şi al treilea trimestru din 2014, după ani la rând de recesiune.

Mai multe articole despre:
Barack Obama Syriza