MENIU

O zi până la venirea Regelui Charles în România. Detalii din vizita privată

Foto: Profimedia

A mai rămas o zi până la vizita istorică a Regelui Charles, în România! Călătoria monarhului va dura 5 zile și va fi una privată. Charles se va întâlni cu președintele Iohannis și va merge la reședința de la Viscri. Astfel, Regele Charles va rata vizita prințului Harry la Londra preferând drumețiile în Transilvania. Fiul său cel mic, care s-a mutat în California, va veni la Londra pentru a depune mărturie în procesul intentat grupului media Mirror. 

Regele Charles va face o vizită de cinci zile în țară noastră și va fi primit de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. După ceremonia oficială, cei doi vor avea convorbiri între patru ochi, iar apoi Charles se va întâlni cu reprezentanții Guvernului, ai societăţii civile şi principalelor ambasade din România.

După plecarea de la Cotroceni, restul vizitei monarhului va avea caracter privat. Potrivit surselor The Telegraph, regele Charles va sta în casa sa din Transilvania.

Regele Regatului Unit este suveranul britanic cel mai apropiat de țara noastră.

„De-a lungul anilor, de la prima mea vizită cu peste 20 de ani în urmă, am ajuns să cunosc și să apreciez atât de multe în România,” a spus suveranul britanic în cadrul unui interviu.

În 2015, Charles chiar și-a înființat propria fundație în România, iar în primii trei ani de activitate a investit peste un milion de lire sterline în țară. Și nu de puține ori, noul rege al Marii Britanii a îndemnat bogații lumii să viziteze țara noastră.

„O atât de bogată diversitate naturală și culturală, reunită sub același drapel e remarcabilă, și e una dintre caracteristicile care fac din România acest colț deosebit al Europei,” a mai spus Regele Charles.

Mai mult, Charles al III-lea spune că are legături strânse cu țara noastră.

„Genealogia arată că Vlad Țepeș îmi este strămoș, deci mă leagă ceva de țara asta,” a spus monarhul britanic unui jurnalist.

Charles vine în România de 25 de ani. Ultima vizită a Regelui, pe atunci Prinţ de Wales, a avut loc anul trecut în luna mai.