MENIU

O vedetă din Marea Britanie, arestată pentru legături cu formaţiunea teroristă ISIS

Un fost model britanic, Kimberley Miners, a fost arestată fiind suspectată de legătură cu  ISIS şi, în ciuda avertismentelor repetate din partea autorităţilor, cu contactarea membrilor grupării teroriste.

Manechinul de 27 de ani a fost suspectată iniţial că a fost recrutată de Statul Islamic, a fost arestată şi chestionată de Poliţie după ce au apărut în media fotografii cu ea purtând burka. Fata, care şi-a câştigat notorietatea pozând nud pentru ziarul The Sun, a fost în repetate rânduri avertizată de autorităţi împotriva contactării membrilo reţetelei teroriste.

Miners îşi luase numele de Aisha Lauren al-Britaniya după convertirea sa la Islam de anul trecut şi folosea reţeaua de socializare Facebook pentru a purta lungi conversaţii cu un bărbat care recruta noi membri pentru ISIS.

Fostul manechin posta regulat pe Facebook imagini cu femei folosind diferite arme şi, conform propriilor spuse, "despre bombe şi alte chestii", toate acestea aflându-se în antiteză cu spusele tinerei că s-a convertit la Islam "pentru a căuta pacea". În plus, vizitele în Turcia au atras şi ele atenţia autorităţilor britanice, scrie International Business Times