MENIU

O tânără scriitoare din Iaşi s-a sinucis. Nimeni nu îşi explică ce s-a întâmplat

<p>Tragedie &icirc;n muzică</p>

Tânăra, în vârstă de 30 de ani, a ales să-şi încheie socotelile cu viaţa chiar de ziua Unirii Principatelor României, când, la câteva sute de metri de apartamentul în care se afla spânzurată, sute de ieşeni jucau Hora Unirii.

Helena Corogodă, premiată la mai multe concursuri de profil, cunoscută în mediul literar nu numai pentru calităţile ei artistice, dar şi pentru frumuseţea ei deosebită.

Aceasta a fost găsită spânzurată cu o eşarfă de ţea­va de gaz în bucătăria apartamentului în care locuia cu chirie, la parterul imobilului. Cel care a sunat la 112 şi a anunţat că fata, Helena Corogodă, nu mai răspunde la telefon, a fost chiar iubitul tinerei, un alt cu­noscut scriitor în mediul literar, dar din Capitală, Paul Mihalache.

Cei doi au scris împreună un volum de proză, conţinând texte adesea bizare. Un alt aspect interesant: volumul are pe copertă o tânără moartă şi semidezbrăcată, stând pe masă în faţa unui autopsier. De asemenea, titlul pare de asemenea sugestiv: „Iosif Igor Faustulus, nobilul Ţăran Psihiatru, Măncătorul de suflete”. Astfel, motivul sinuciderii este un mister total.

El le-a mai spus autorităţilor că, cu o seară înainte, ar fi vorbit cu ea la telefon şi era bine, însă a doua zi dimineaţă nu a mai răspuns apelurilor telefonice repetate.

La fața locului, a intervenit un echipaj de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) iar aceștia au găsit uşa încuiată pe interior. Anchetatorii bănu­iesc că moartea tinerei ar fi survenit în noaptea respectivă, sau în cursul dimineţii de 24 ianuarie.

Potrivit ziaruldeiasi.ro, poliţiştii au precizat că a fost deschis un dosar de moarte suspectă, conform procedurii în astfel de cazuri, însă mai spun că nu au dubii în privinţa sinuciderii ei.

Corpul neînsuflețit al tinerei a fost transportat la Institutul de Medicină Legală pentru necropsie.