MENIU

O tânără de 17 ani din Olanda a fost eutanasiată fără să fie bolnavă

<p>Noa Pothoven</p>
<p>Noa Pothoven</p>
<p>Noa Pothoven</p>
<p>Noa Pothoven</p>
<p>Noa Pothoven</p>
<p>Noa Pothoven</p>

O adolescentă de 17 ani din Olanda care a fost violată de doi bărbați în copilărie a decis să își ia viața asistat. În Olanda, eutanasia asistată este permisă de stat, aproape 7000 de oameni apelând la acest procedeu într-un singur an.

Tânăra scriitoare Noa Pothoven a postat săptămâna trecută "un ultim mesaj trist" pe pagina sa de social media, în care a anunțat că va "muri în 10 zile".

Tânăra de 17 ani și-a detaliat trauma legată de agresiunile sexuală, depresia și anorexia în biografia premiată "Să câștigi sau să înveți", potrivit euronews.com.

Ea a scris în cartea ei că ea a fost atacată pentru prima oară la vârsta de 11 ani și violată de doi bărbați când avea doar 14 ani, fapte pe care le ascundea de părinții ei deoarece îi era rușine. În ultima postare pe Instagram, tânăra a scris că nu mai dormea, a renunțat să mănânce și să mai bea deoarece suferința este "insuportabilă".

"În acest caz iubirea înseamnă să mă lăsați să mor", a mai scris Noa în ultimul mesaj de pe Instagram. Noa Pothoven a mărturisit că decizia sa este finală: "Respir, dar nu mai trăiesc", a scris ea.

Un pacient din Olanda poate primi sinucidere asistată de medic dacă se află într-o "suferință insuportabilă".

Inițial, clinica oalndeză a spus că Noa este prea tânără pentru sinuciderea asistată. Însă, chiar și minorii sunt eligibili în anumite circumstanțe, potrivit legii.

În 2017, 6.585 de oameni au fost eutanasiați în Olanda, potrivit rapoartelor oficiale. Cei mai mulți sufereau de cancer.

Mai multe articole despre:
Noa Pothoven