MENIU

O româncă, desemnată secretarul general al unui orășel din Franța. Ce spune edilul despre noul angajat

Steagul Franței

Avem și români plecați în afara granițelor țării care ne fac cinste și cu care putem să ne mândrim. Este și cazul unei românce care a preluat recant postul de secretar general al primăriei localității Saint-Ouën-des-Toits, din regiunea Loarei, post rămas vacant la sfârșitul lunii iunie. Colegii săi o apreciază pentru profesionalismul dovedit, lucru recunoscut chiar de către edilul localității franceze. 

"Am urmat un stagiu de pregătire pentru concurs, iar apoi am urmat un master în management public teritorial. Am aplicat aici pentru că am vrut să-mi pun în valoare abilitățile. M-am întâlnit cu diverși șefi de departament și am fost foarte bine primită, ceea ce este important pentru mine", a povestit femeia unei publicații franceze, relatează Știri Diaspora.

"Secretarul primăriei este cheia întregii administrații generale a comunei, care este esențială pentru buna funcționare a primăriei. Vom stabili cu precizie ce face fiecare persoană și vom putea în curând să lucrăm cu seninătate“, a afirmat primarul Dominique Gallancier.