MENIU

O româncă a descoperit un meteorit care valorează 100.000 de dolari

Meterorit de 100.000 dolari

Un meteorit extrem de valoros ajuns pe Pământ în jurul anului 1930 a fost redescoperit de o româncă, profesor de geologie la Universitatea din Michigan.

Un bărbat din Michigan ţinea în curte o avere fără să ştie de ea. Acesta avea în faţa casei un bolovan vechi de peste 30 de ani, pe care îl folosea pe post de orpitor pentru ușa de la intrare.

Bolovanul de 9 kilograme s-a dovedit a fi un meteorit extrem de valoros. Potrivit Monei Sirbescu, profesor roman de geologie la Universitatea din Michigan, meteoritul valorează în jur de 100.000 de dolari.

Mona Sirbescu a declarat pentru CNN că de-a lungul carierei sale a analizat numeroase pietre, aduse la institutul din Michigan de către diferite persoane, însă niciuna valoroasă.

"Timp de 18 ani am analizat numeroşi bolovani, însă de fiecare dată răspunsul a fost acelaşi: nici vorbă de vreun meteorit. Nu şi de această dată", a declarat românca, potrivit ProTV.

"Este cel mai valoros meteorit pe care l-am ţinut în mână, în întreaga mea carieră de geolog", a precizat profesorul român.

Mai multe articole despre:
meteorit