MENIU

O rețea de 1.400 de români a băgat spaima în poliția americană. Foloseau copii pentru spargeri și operau numai în magazine de lux

Românii au băgat spaima în americani. O rețea de 1.400 de infractori a surprins autoritățile din Statele Unite prin modul în care a operat, la cel mai înalt și sofisticat nivel. 

Hoții se foloseau de acte de identitate și adrese false, erau într-o mișcare continuă dintr-un loc în altul și se axau doar pe anumite magazine de lux, care ar fi apelat mai degrabă la despăgubiri decât la forțele de ordine pentru rezolvarea situației.

De altfel, românii se foloseau și de copii pentru a ajunge mai ușor la produsele valoroase. În total, ar fi fost vorba despre peste 3.000 de membri minori.

Activitatea lor a ieșit la iveală după ce patru români au fost arestați după ce au furat bijuterii în valoare de peste un milion de dolari dintr-un magazin din Florida. 

Potrivit informațiilor oferite de Biroul Șerifului din districtul Walton (Florida), furtul a avut loc la un magazin la începutul lunii aprilie. „În după-amiaza zilei de 11 aprilie, trei persoane, două femei și un bărbat, au intrat într-un magazin pe autostrada 30A, furând numeroase bijuterii cu o valoare de vânzare cu amănuntul de peste 1 milion de dolari. Ulterior, cei trei au fugit din zonă într-un vehicul SUV negru,” s-a precizat în comunicatul oficial al WCSO.

„Un anchetator al Biroului Șerifului din districtul Walton care a răspuns la fața locului i-a recunoscut imediat pe suspecți dintr-un caz la care a lucrat în decembrie 2022, când un ceas Rolex a fost furat de la un bijutier din Miramar Beach folosindu-se o tehnică de prestidigitație,” au precizat oficlaii din Florida.