MENIU

O persoană a murit înecată în urma ploilor torenţiale din Serbia

<p>Cel puțin 30 de morți &icirc;n urma inundațiilor din Bosnia și Serbia</p>

O persoană a murit înecată, în apropiere de Belgrad, în urma inundaţiilor provocate de ploile torenţiale care au provocat importante pagube materiale în Serbia şi Bosnia, relatează AFP.

"O persoană care a refuzat să-şi părăsească locuinţa a murit înecată în noaptea de miercuri spre joi la Umcari", localitate situată la sud-est de capitala sârbă, a declarat primarul Belgradului, Sinişa Mali, citat de televiziunea de stat RTS.

Peste 500 de persoane au fost evacuate în vestul şi sud-vestul Serbiei, cele mai afectate în urma inundaţiilor. De asemenea, starea de urgenţă a fost declarată în 18 localităţi, printre care Valjevo, Sabaci, Loznica, Cacak, Ljig şi Gornji Milanovaci.

La Cacak (120 de kilometri sud-vest de Belgrad), 200 de persoane urmează să fie evacuate, după ce casele au fost inundate de ape. La Belgrad, şcolile au fost închise până la sfârşitul săptămânii. De asemenea, traficul a fost întrerupt pe principala arteră care leagă Belgradul de sud-vestul ţării şi Muntenegru, din cauza inundaţiilor.
Traficul feroviar spre Muntenegru (sud-vest) şi Niş (sud) a fost, de asemenea, suspendat.

În acelaşi timp, în Bosnia a fost instaurată starea de alertă în numeroase localităţi, în special în centrul şi nord-estul ţării.

Oraşele Sarajevo, Bijeljina şi Tuzla au fost, de asemenea, afectate de inundaţii. Sute de case sunt izolate sau acoperite de ape. Râul Miljacka, care traversează capitala Bosniei, a inundat o vastă zonă cu locuinţe şi terenuri agricole. Pompierii şi echipele de salvare au aprovizionat cu alimente şi medicamente familiile care nu-şi pot părăsi locuinţele, potrivit autorităţilor. Evacuări ale populaţiei sunt în curs de desfăşurare în regiunea Zenica, anunţă presa locală.

Mai multe articole despre:
Serbia inundaţii serbia