MENIU

Prima echipă de salvatori români plecată în orașele-cheie din Turcia s-a întors acasă. Ciucă, Bode și Arafat i-a întâmpinat - VIDEO

Salvatori români în Turcia /Profimedia)

Prima echipă de salvatori români care s-a deplasat în Turcia, pentru a ajuta în misiunile de căutare-salvare a oamenilor prinși sub dărâmături în urma seismului devastator din 6 februarie, s-a întors, miercuri noaptea, în țară. Salvatorii au fost întâmpinați de premierul Nicolae Ciucă, de ministrul de Interne Lucian Bode și de șeful DSU Raed Arafat. 

Este vorba de 59 de persoane. Vorbim despre prima echipă din afara Turciei care a participat la misiunile de căutare-salvare, potrivit Realitatea PLUS.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Două aeronave de transport C-27J Spartan ale Forţelor Aeriene Române execută, miercuri, o misiune de transport aerian pe ruta Hatay, Turcia - Otopeni, pentru întoarcerea acasă a primei echipe RO-USAR, a medicilor şi asistenţilor SMURD, potrivit anunțului făcut de Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit sursei citate, lor li se alătură personalul specializat în misiuni de căutare-salvare, alături de echipa canină, dislocată în data de 6 februarie, în Turcia.

Prima aeronavă va ateriza în jurul orei 23:15.

Echipa RO-USAR va fi întâmpinată, la Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, de premierul Nicolae Ciucă, după cum a anunţat Guvernul.

Bilanţul cumulat al cutremurelor produse pe 6 februarie în Turcia și Siria depăşeşte  41.000 de morți, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere., potrivit noilor date furnizate de autorităţi. Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat zonă de dezastru în cele zece provincii afectate de cutremurele devastatoare din sudul Turciei și a impus stare de urgență în regiune timp de trei luni.

Mai multe articole despre:
mapn salvatori salvatori romani turcia ciuca arafat