MENIU

O nouă tulpină a Sars-Cov-2, cu 2 mutații, descoperită în India

Nouă mutație a Sars-Cov-2, descoperită în India

Autoritățile sanitare din India sunt în alertă. Ministerul Sănătății a transmis că a fost depistată o nouă tulpină a coronavirusului, pe lângă cele care circulă deja în multe alte țări.

Ministerul a precizat că, în urma secvenţierii şi analizei genomului unei mostre provenite din statul Maharashtra, au fost descoperite mutaţii ale virusului care nu se potrivesc ”variantelor care determină îngrijorare” (VOC).

Maharashtra este unul dintre cele mai grav afectate state din India, dar ministerul a precizat că nu poate spune deocamdată dacă noua variantă este cauza creşterii numărului de cazuri de aici sau din alte state.

'”Deşi în India au fost detectate mai multe VOC şi o nouă variantă dublu mutantă, acestea nu au fost depistate într-un număr suficient pentru a stabili o relaţie directă sau pentru a explica creşterea rapidă a numărului de cazuri în anumite state”, a transmis sursa citată, potrivit Agerpres.

India a raportat deja mai multe cazuri de infectare cu tulpinile descoperite în Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia.

Anunțul autorităților vine în contextul în care India este a treia cea mai afectată țară din lume de pandemie, după SUA și Brazilia. Miercuri, autoritățile au raportat 275 de noi decese cauzate de Covid-19, cel mai mare bilanț zilnic din acest an, și peste 47.260 de infectări, cel mai mare bilanț din ultimele patru luni, avertizând că spitalele din statele mari deja sunt pline. Bilanțul total al epidemiei din India depășește 11,7 milioane de cazuri Covid-19 și 160.500 de decese.