MENIU

O nouă tentativă eșuată de numire a Adinei Florea în fruntea Secției Speciale

<p>Adina Florea, intervievată la CSM</p>

Plenul CSM a amânat pentru a tria oară numirea Adinei Florea la conducerea Secției pentru Investigarea Magistraților. La fel ca și la ședințele anterioare nu a s-a întrunit cvorumul necesar.

Președintele CSM, Lia Savonea, a anunțat, luni, că plenul va fi amânat pentru a treia oară, deoarece cei 7 membri care au boicotat ședința săptămâna trecută au transmis un e-mail pentru a cere din nou eliminarea de pe ordinea de zi punctele privind SIIJ până sunt dezbătute rapoartele europene.

„Este de acum îngrijorător. Este a treia ședință fixată la care aproape aceiași membri nu dau curs'', a spus Savonea.

Lunea trecută, şapte magistraţi din CSM - Andrei Nicolae Solomon - procuror, vicepreşedinte al CSM, Andreea Anamaria Chiş - judecător, Mihai Bălan - judecător, Bogdan Mateescu - judecător, Cristian Ban - procuror, Florin Deac - procuror şi Tatiana Toader - procuror - au cerut amânarea luării unor decizii în ceea ce priveşte SIIJ şi au anunţat că aşteaptă publicarea rapoartelor GRECO şi al Comisiei de la Veneţia, precum şi organizarea unei dezbateri publice asupra activităţii secţiei.

Adina Florea a obţinut cel mai mare punctaj la interviul pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).


Potrivit tabelului de clasificare publicat pe pagina de internet a CSM, Adina Florea a obţinut un punctaj final de 9,86, fiind urmată de Sorin Eugen Iaşinovschi, cu 8,85 şi Bogdan Ciprian Pârlog, cu 3,25.

Cu câteva ore înainte de reuniunea membrilor CSM, premierul Viorica Dancilă a dat asigurări că  secția specială nu va fi desființată prin ordonanță de urgență.

Mai multe articole despre:
secția specială