MENIU

O nouă lovitură pentru Andrew Tate: Instanța i-a refuzat cererea - Nu scapă de închisoare pe cauțiune - Primele declarații 

Andrew TATE

O nouă lovitură pentru Andrew Tate. Instanța din România i-a refuzat eliberarea pe cauțiune din închisoare. Milionarul britanic, aflat de aproape trei luni după gratii, aduce acuzații grave justiției din țara noastră după respingerea cererii sale.

Cererea de eliberare pe cauțiune a lui Andrew Tate, prin înlocuirea arestării preventive cu controlul judiciar, a fost respinsă marți de instanța Tribunalului București, astfel că milionarul britanic rămâne după gratii, ca și fratele său - Tristan Tate.

Andrew Tate a declarat presei britanice că este dezamăgit și că „spera să se reîntâlnească cu familia sa”, după ce s-a prezentat. Fratele său, Tristan, află la audierea de miercuri dacă judecătorul va încuviința pentru eliberarea sa pe cauțiune, potrivit DailyMail.

„Din păcate, sistemul judiciar din România a respins astăzi cererea lui Andrew Tate de eliberare pe cauțiune. Suntem dezamăgiți de acest rezultat, deoarece aveam mari speranțe să-l vedem pe Andrew reunit cu familia sa. Avocații săi vor face apel la această decizie în termen de 48 de ore”, a declarat pun purtător de cuvânt al lui Andrew Tate pentru MailOnline.

„Curtea respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar pe cauțiune formulată de inculpatul TEA (Tate Emory Andrew, n.r.) ca inadmisibilă. Cu drept de apel în 48 de ore de la comunicare”, se arată în decizia instanței.

Echipa de avocați a lui Tate a anunțat că va contesta decizia, dar, dacă și acest recurs va fi respins de instanță, Andrew Tate va rămâne după gratii până cel puțin pe 29 martie.

„La prima vedere, decizia instanței este nelegală deoarece principiul inadmisibilității vizează o chestiune a imposibilității actului judiciar, principiu care nu poate fi aplicat în acest caz”, a declarat unul dintre avocații lui Andrew Tate - Eugen Vidineac.

Pe 21 februarie, Andrew Tate a mai pierdut o a treia încercare împotriva arestării preventive, fiindu-i prelungită cu încă 30 de zile.

Alături de cei doi frați TATE, în dosar sunt arestate preventiv și cele două complice - fosta polițistă  Luana Radu, de 32 de ani, și Georgiana Naghel, de 28 de ani. Miercuri este o zi importantă și pentru cele două femei și Tristan Tate, care așteaptă decizia la cererea de eliberare pe cauțiune.

Niciunul dintre cei patru, frații TATE și complicele lor, nu a fost încă acuzat oficial. Dacă miercuri le sunt respinse și lor cererile de eliberare pe cauțiune, aceștia, toți patru, vor rămâne după gratii în Arestul Central până pe cel puțin pe 29 martie.

La începutul lunii martie, Andrew Tate a negat speculațiile apărute în mass-media că ar fi bolnav de cancer de plămâni, după ce a confirmat că are o „pătă întunecată pe plămân”. 

Frații Tate au ajuns în vizorul autorităților române încă din primăvara anului trecut, când o fată a povestit că este sechestrată în vila celor doi frați milionari din Pipera. Ulterior au fost organizate percheziții, apoi cei doi frați au fost săltați de mascați.

Andrew Tate, în vârstă de 36 de ani, a fost arestat preventiv pe 29 decembrie 2022, împreună cu fratele său Tristan, fiind suspectat într-un dosar de trafic de persoane, viol și formarea unui grup de crimă organizată pentru trafic de persoane. Aceștia se află în Arestul Central de aproape trei luni.