MENIU

O navă cu 80 de oameni la bord s-a scufundat în Grecia - Zeci de persoane, dispărute

O navă s-a scufundat

O navă cu 80 de oameni s-a scufundat în Grecia. Polițiștii de coastă au reușit să salveze 29 de persoane, dar aproximativ 50 sunt dispărute. 

O navă s-a scufundat miercuri în largul coastei sudice a Rhodosului, în Grecia.

"Potrivit declaraţiilor celor 29 de persoane salvate, pe navă se aflau 80 de persoane, deci până la 50 de persoane sunt date dispărute", a declarat un responsabil al biroului Gărzii de Coastă pentru presa locală.

Autoritățile elene au declarat că nava – cu aproximativ 80 de pasageri – pleca din Antalia, Turcia, și se îndrepta spre Italia. Cei salvați sunt cetățeni irakieni, iranieni și afgani.

Purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Nicos Kokkas, a declarat că misiunea de căutare a celor dispăruți a fost îngreunată de vântul puternic. Autoritățile elene au informat că numărul imigranților ilegali din Turcia a crescut din nou în ultima perioadă.

Autoritățile intervin la fața locului cu patru nave care navighează în zona naufragiului, două nave de patrulare ale Gărzii de Coastă şi un elicopter al forţelor aeriene din Grecia participă la căutarea dispăruţilor.

 

 

Mai multe articole despre:
nava scufundata grecia oameni disparuti grecia