MENIU

O minoră a murit din cauza rănilor, după atacul comis vineri într-un liceu de lângă Seattle

Atac armat la Seattle

O minoră, în vârstă de 14 ani, a decedat din cauza rănilor duminică, în urma atacului armat care a avut loc vineri într-un liceu de lângă Seattle, al cărui bilanţ creşte astfel la trei morţi, inclusiv atacatorul, potrivit Mediafax.

"Regretăm să anunţăm că Gia Soriano, în vârstă de 14 ani, a decedat în această (duminică) seara din cauza rănilor", care erau "foarte importante", a anunţat Spitalul Providence Medical Center din Everett, în statul Washington (nord-vest), în care au fost spitalizate două dintre victimele atacului.

"Suntem devastaţi de această tragedie absurdă. Gia este fata noastră atât de frumoasă, iar cuvintele nu pot exprima cât de mult ne va lipsi. Am decis să donăm organele lui Gia (...). Fiica noastră era iubitoare şi dulce, iar această donaţie îi onorează viaţa", a comentat familia tinerei într-un comunicat.

Spitalul şi personalul acestuia s-au declarat "profund afectate" de acest deces şi vor păstra un moment de tăcere luni, la ora locală 10.39 (19.30, ora României), ora la care a avut loc tragedia de vineri.

Alţi doi liceeni, un băiat şi o fată, se află în continuare între viaţă şi moarte.

"Următoarele trei zile vor fi cruciale", a declarat sâmbătă Joanne Roberts, medic la Providence Regional Medical Center, la aproximativ 50 de kilometri nord de Seattle.

Al patrulea adolescent a fost rănit la nivelul maxilarului şi se află într-o stare gravă. El are 15 ani.

Cei doi băieţi sunt îngrijiţi în alt spital din apropiere, Harborview Medical Center.

Atacul a fost comis de către un licean identificat ca fiind Jaylen Ray Fryberg, un elev de origine amerindiană, descris ca un băiat "amabil" şi popular de către colegii săi, una dintre vedetele echipei de fotbal a Liceului Marysville-Pilchuck, un oraş situat la nord de Seattle.

Băiatul a acţionat singur şi s-a sinucis cu arma pe care o avea asupra sa.

Arma pe care a folosit-o a fost achiziţionată legal, a precizat poliţia. Ea a fost achiziţionată de către tatăl lui Jaylen Ray Fryberg, potrivit CNN.

Mai multe articole despre:
atac liceu răni Seattle vineri minoră cauză murit comis langa