MENIU

O maimuță a declanșat un masacru în Libia. Cel puțin 20 de oameni au murit

Maimuta discordiei

Cel puțin 20 de oameni au murit și 50 au fost răniți în ciocnirile dintre două triburi rivale în Libia. Măcelul a fost declanșat de o maimuță aruncată de una dintre grupări asupra unei eleve, scrie The Time.

Cel puţin 20 persoane au murit şi alte 50 au fost rănite în Libia, după patru zile de ciocniri între triburi rivale, lupte stârnite de o maimuţă aruncată asupra unei eleve.

Violenţele au izbucnit între două triburi, după ce trei tineri au aruncat o maimuţă de companie pe o elevă. Animalul a fost aruncat de cei din tribul Gaddadfa, iar rivalii din tribul Awlad Suleiman s-au răzbunat rapid: au ucis trei oameni şi maimuţa.

A existat o escaladare în a doua şi a treia zi a ciocnirilor, cu utilizare de tancuri, mortare şi alte arme grele, a declarat un localnic.

Ca şi în alte părţi din Libia, oraşul Sabha a fost afectat în mod periodic de conflictul pornit de revolta care l-a răsturnat pe Muammar Gaddafi în urmă cu cinci ani, când ţara s-a rupt în facţiuni aflate în conflict. Pe parcursul ultimelor confruntări, care au avut loc în centrul oraşului, încercările iniţiale ale liderilor tribali de a calma lupta şi de a asigura o încetare a focului, astfel încât corpurile să fie recuperate, au eşuat.

Mai multe articole despre:
Libia maimuţă