MENIU

O localitate din județul Maramureș, în CARANTINĂ, cu o rată de infectare de 4,33! Se revine la DECLARAȚIA pe proprie răspundere

Localitatea Vișeu de Jos din județul Maramureș intră, de luni, în carantină, pentru două săptămâni! Decizia a fost luată după ce rata de infectare cu noul coronavirus a depășit deja 4 cazuri la 1.000 de locuitori. Deplasarea se va face pe baza declarației pe propria răspundere. În seara de duminică, 25 octombrie, au fost constituite deja filtre la intrarea în Vişeu de Jos.

 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a primit Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență,  Secretar de Stat Dr. Raed Arafat nr. 4659722/2020 privind instituirea carantinei zonale în localitatea Vișeu de Jos, pentru o perioadă de 14 zile, potrivit anunțului președintelui CJSU, prefectul Nicolae-Silviu Ungur.

Carantinarea zonală s-a instituit urmare a evaluării situației epidemiologice, rata cumulată fiind de 4,33 cazuri la 1000 de locuitori.

În seara de duminică, 25 octombrie, au fost constituite deja filtre la intrarea în Vişeu de Jos, după cum se vede din fotografiile postate pe pagina de Facebook a Prefecturii Maramureș.

 

DECLARAȚIA pe proprie răspundere, necesară timp de două săptămâni pentru localnicii din Vișeu de Jos

Deplasările locuitorilor se va face pe baza declarației pe proprie răspundere, fiind limitate la maximum, potrivit ordinului.

În plus, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit 5 ani, prezente în spații publice închise și deschise.

Se suspendă cursurile școlare care presupun prezența ”față în față” pentru toate unitățile de învățământ, cursurile, urmând a se desfășura online.

Slujbele religioase vor fi doar în exterior, cu maximum 20 de persoane.