MENIU

O localitate din Iași, în CARANTINĂ pentru 14 zile. Se anunță controale stricte

Autoritățile au impus carantina în localitatea Aroneanu, din Iași

Autoritățile au impus măsura carantinării zonale în localitatea Aroneanu, din județul Iași, în urma creșterii alarmante a ratei de infectare cu noul coronavirus. Măsura a intrat în vigoare duminică, 20 decembrie, și va fi valabilă două săptămâni. Echipe mixte de jandarmi şi poliţişti vor acţiona pentru asigurarea ordinii publice şi a respectării măsurilor sanitare. În perimetrul din comuna Ciurea - aparţinătoare Ciurea şi Lunca Cetăţuii (zona Zanea), carantina a fost ridicată. 

”Duminică, ţinând cont de incidenţa cazurilor de infectare cu virusul SARS CoV-2, în localitatea Aroneanu din comuna Aroneanu, judeţul Iaşi, a fost instituită zonă de carantină, pentru o perioadă de 14 zile. În vederea asigurării ordinii publice şi a respectării măsurilor de carantină la faţa locului vor acţiona în sistem mixt mai multe echipaje de jandarmi şi poliţişti", se arată în comunicatul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Iaşi.

Cu unele excepții, circulația pe timp de noapte va fi interzisă între orele 23:00 și 05:00. Ziua, deplasările sunt permise doar cu motive întemeiate, precum interesul profesional, pentru asistență medicală, îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie, realizarea lucrărilor agricole sau comercializarea de produse agroalimentare (cu prezentarea certificatului de producător sau alt document doveditor), plimbarea animalelor de companie și achiziționarea bunurilor de strictă necesitate și participarea la activități religioase. 

Persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, după caz, legitimaţia de serviciu, adeverinţă eliberată de angajator sau declaraţia pe propria răspundere, iar intrarea şi ieşirea persoanelor şi vehiculelor în/din localitate se va face numai prin filtrele instituite de către forţele de ordine.