MENIU

O linguriţă din acest condiment te scapă de cancer şi Alzheimer

O linguriţă din acest condiment te scapă de cancer şi Alzheimer

Oamenii de stiinta se declara de-a dreptul fascinati de un condiment pe care multi dintre noi il folosim in aromarea preparatelor. Este vorba despre turmeric. Potrivit ultimelor studii, acesta are, printre altele, proprietatea de vindeca arsurile la stomac si de a stopa dezvoltarea celulelor canceroase.

Pana nu demult, turmericul nu era altceva decat un condiment din dulapul de bucatarie. Multumita studiilor atente, s-a descoperit faptul ca substanta activa din aceasta planta – curcumina – este extrem de utila in tratarea anumitor afectiuni, unele dintre ele extrem de grave.

Spre exemplu, o cercetare recenta realizata in Statele Unite, e drept, pe soareci deocamdata, a scos la iveala faptul ca ingredientul activ din turmeric incetineste progresia cancerului, reusind sa inhibe cresterea multor tipuri de celule tumorale (din ovare, san, colon, ficat, plamani, pancreas, stomac, vezica, etc).

Alte studii au constatat ca ar putea ajuta la curatarea placii patologice amiloid–beta la pacientii cu Alzheimer, iar in combinatie cu vitamina D3, proprietatile acesteia sunt si mai eficiente in procesul neurorestaurativ, scrie ele.ro.



Mai multe articole despre:
alimentaţie sănătoasă turmeric