MENIU

O investiţie cu fonduri europene a atras un val de controverse. Piste construite pentru bicicliști inexistenți - VIDEO

Sursa foto: Pixabay

O investiţie cu fonduri europene dintr-o comună din județul Dolj a atras un val de controverse și ironii pe rețelele sociale. În localitatea Sălcuța au apărut piste de biciclete și balustrade. Poetul Mircea Dinescu este cel care a făcut cunoscut proiectul în valoare de 50 mii de euro, ironizând modul în care arată acum trotuarele. Autoritățile explică însă că nu au făcut nimic altceva decât să se conformeze legii pentru siguranța traficului. 

Mai mult, oamenii din sat nici nu știu despre ce este vorba și pentru ce sunt construite aceste piste. Majoritatea ridică din umeri la întrebarea pusă de Dinescu.

Aşa arată o investiţie cu fonduri europene, în valoare de 50.000 de euro. De-o parte şi de cealaltă a carosabilului nişte stâlpi galbeni, cauciucați împart în două trotuarele comunei Sălcuţa: o bucată e rezervată bicicliştilor, iar cealaltă, pietonilor. Proiectul nu aparţine primăriei, ci Consiliului Judeţean, care spune că n-a făcut altceva decât să respecte legea.

„Este un proiect avizat din fonduri europene, care respectă toate normele în ceea ce înseamnă partea de siguranță rutieră. Așa cum vedeți în proiectul original, avem partea de trotuar de 1 metru pentru pietoni, stâlpișorii de delimitare, ambele au câte un metru”, a precizat Mihai Neațu, reprezentant al Consiliului Județean Dolj.

Pentru că pistele nu sunt încă marcate, bicicliștii circulă așa cum pot: pe contrasens. Cu toate astea, oamenii spun că sunt mulțumiți de noile modificări.

Proiectul accesat din fonduri europene va fi implementat în 12 localităţi din Dolj. În Sălcuţa, drumul nu este totuşi finalizat. Trasarea marcajelor de pe pista de biciclete şi de pe aleea pietonală vor fi gata până în toamnă. 

Mai multe articole despre:
piste biciclisti dolj