MENIU

O fostă chelneriță care nu știe ce e un baraj, angajată la Apele Române

Numiri controversate la Apele Române

O fostă chelneriță din Iași a fost angajată la Administrația Bazinală de Apă Prut – Bârlad, la departamentul care se ocupă de apărarea inundațiilor, fără a avea o minimă pregătire în domeniu. Tânăra a fost propulsată de directorul instituției, Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași. 

Conform unui reportaj realizat de Recorder, în ciuda faptului că are o diplomă de studii superioare în domeniul Chimiei, tânăra nu a reuşit să răspundă unor întrebări simple, pentru un inginer care ar trebui să salveze țara de inundaţii.

Tânăra, care a fost timp de 5 ani barmaniță, nici măcar după ce lege funcţionează Administraţia Naţională Apele Române. Dezvăluirile au fost făcute de dirtectorul tehnic al instituției, Gabi Musteaţă, un inginer cu 25 de ani de experiență în domeniu, potrivit unei anchete Recorder.

Femeia, angajată la dispeceratul instituției, nu știe nici măcar cum se măsoară debitul unui rîu sau ce reprezinta un baraj. Pe de altă parte, protectorul ei, Petru Avram, directorul Administrației Bazinale se recomandă subordonaților ca „un animal politic care va ajunge cel puțin ministru” și le cere șefilor din instituție să accepte angajați care nu știu nici măcar cum se măsoară debitul unui râu.

Mai mult, Avram chiar o apără pe tânără și spune că aceasta a fost hărțuită de colegi.  Pentru curajul de a demasca angajarile pe pile din instituție, postul lui Gabi Musteaţă a fost desfiinţat, iar pe data de 8 februarie este ultima sa zi la departamentul care coordonează apărarea împotriva inundaţiilor. 

sursă: Recorder/preluare Realitatea Plus

 

Mai multe articole despre:
chelnarita apele romane pnl moldova inundatii