MENIU

O firmă a lui Mircea Dinescu, printre beneficiarele contractelor de arendă pe terenurile Academiei

O firmă a lui Mircea Dinescu, printre beneficiarele contractelor de arendă pe terenurile Academiei

O firmă a lui Mircea Dinescu - al cărei obiect principal de activitate este, conform datelor de la Registrul Comerţului, fabricarea de dispozitive, aparate şi instrumente medicale şi stomatologice - se numără printre beneficiarele contractelor de arendă pe terenurile Academiei Române.

În documente din dosarul în care este urmărit penal fostul preşedinte al Fundaţiei Patrimoniu a Academiei Alexandru Bogdan, anchetatorii enumeră 20 de contracte de arendă, prin care ar fi fost favorizate tot atâtea "entităţi".

Unul dintre contractele menţionate este, potrivit anchetatorilor, cel încheiat la 10 decembrie 2002, între Academia Română şi SC MD Agricola SRL.

Această firmă îi are ca asociaţi pe poetul Mircea Dinescu şi pe soţia acestuia, Maria Dinescu. Sediul social este în satul Potelu, comuna Ianca, judeţul Olt, iar activitatea principală - "fabricarea de dispozitive, aparate şi instrumente medicale şi stomatologice", potrivit datelor înregistrate la Registrul Comerţului.

Poetul Mircea Dinescu a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că a luat în arendă 50 de hectare de teren din patrimoniul Academiei Române şi a precizat că "nu vede unde este problema", având în vedere că "arenda este plătită la zi".

"E un teren de la Academia Română pe care eu l-am luat în arendă şi pe care am plantat vie. (...) Eu mi-am plătit arenda, sunt la zi, nu văd care ar fi problema", a declarat Dinescu.

Mai multe articole despre:
firmă Academia Română Mircea Dinescu arendă