MENIU

O fetiță de 9 ani din Bistrița-Năsăud a sunat la 112 și a cerut cu Poliția - Ce i-au răspuns cei de la STS

Un caz special al unei fetițe de numai 9 ani din Bistrița-Năsăud a fost relatat vineri seară de Serviciul de Telecomunicații Speciale. 

 

Reprezentanții STS au relatat cazul unei fetițe de 9 ani care a sunat la 112 să spună că a găsit un portofel și nu vrea să-l lase acolo, „să nu i-l fure cineva”. Gestul micuței a fost lăudat de operatorii STS, într-o postare pe pagina de Facebook, în care punctează că uneori, copiii sunt „mai responsabili decât adulții și dau dovadă de maturitate și spirit civic. Este și cazul unei fetițe din Bistrița-Năsăud, care a sunat la 112 să spună că a găsit un portofel uitat pe o bancă, într-o stație de autobuz. S-a gândit că nu poate să îl lase pur și simplu acolo pentru că l-ar putea lua altcineva. L-a deschis să vadă al cui este și, când a vorbit cu operatorul 112, a comunicat numele persoanei respective”.

„Copiii sunt sinceri și acționează din instinct, iar dacă sunt pregătiți și informați, vor proceda întotdeauna corect.

Îi mulțumim micuței că a acționat așa cum ar trebui să procedeze orice cetățean responsabil, dar și părinților pentru educația oferită fetiței lor”, au mai transmis reprezentanții STS.

Mai jos redăm convorbirea fetiței de 9 ani cu operatorul 112, postată de STS:

„- 112, ce urgență aveți?
- Bună ziua. Aș dori să îmi faceți legătura cu Poliția deoarece am găsit un portofel al unei doamne. L-am deschis să văd al cui e și nu l-aș lăsa aici să îl fure cineva.
- Așa, foarte bine. Dar unde te afli?
- În stația de autobuz, vizavi de (...).
- Cum te cheamă?
- R.C.E. și am 9 ani.
- Acum ne răspunde Poliția, te rog să nu închizi.
- Bine, mulțumesc mult”.