MENIU

O fetiță cu dizabilități nu mai aude deloc după ce a fost la plajă, în Eforie - De ce s-a păcălit hoțul care i-a furat aparatul auditiv de 7.000 de euro

O fetiță cu dizabilități, aflată la plajă, în Eforie, cu părinții săi, nu mai aude nimic după ce un hoț a furat rucsacul în care se afla și aparatul auditiv, alături de un laptop și un ceas.

 

Acțiunile hoților pe Litoral nu se opresc nici în cazurile persoanelor cu dizabilități. O familie din Iași, aflată în concediu la mare, s-a trezit fără rucsacul în care avea aparatul auditiv al unuia dintre copii. Alături de aparatul fără de care fetița lor nu mai aude deloc, în rucsacul furat se mai aflau și un laptop și un ceas. Culmea este că aparatul auditiv furat, partea exterioară a acestuia, nu îi va folosi hoțului la nimic, pentru că este nevoie și de cealaltă parte a ansamblului, un magnet implantat în capul fetiței.

Părinții au semnalat dispariția aparatului auditiv și speră să-l găsească, pentru că, fără el, fetița lor nun aude nimic.

„Noi în dimineața zilei de 18 august am eliberat camera de la Venus. Am plecat cu toate bagajele la Aqua Magic, cu copiii, iar seara ne-am cazat la Eforie. Abia pe 20 august am realizat că ghiozdanul lipsește. În zilele acestea nu a purtat aparatul pentru că nu are voie să intre cu aparatul în mare și noi am stat la plajă mai tot timpul. Copilul are mai multe dizabilități și nu aude deloc fără acel aparat auditiv”, a declarat mama copilului pentru Replica de Constanța.

Mama copilului a mai explicat că hoțului nu i-ar folosi aparatul auditiv, pentru că a doua parte a acestuia se află în interiorul urechii copilului prin operație.

„În ghiozdan, pe lângă aparatul auditiv, se mai afla un laptop și un ceas, dar aparatul este mai scump decât tot ce se afla în respectivul ghiozdan.

Doar partea exterioară, care este pierdută, costă 7.000 de euro. Copilul are un magnet în cap, a fost operat, iar cel care a luat ghiozdanul, și implicit aparatul, nu are ce să facă cu el, cele două piese fiind împerecheate. Din fericire, dacă nu găsim acel ghizdan, nu trebuie să apelăm la o altă intervenție chirurgicală, trebuie să cumpărăm doar partea externă a aparatului”, a mai spus mama copilului, potrivit replicaonline.ro.