MENIU

Această fetiță a învins leucemia, dar a fost dată afară din școală. Motivul este inuman

O fetiţă din Statele Unite, care abia îşi revine după drama de a fi diagnosticată cu cancer, urmată de trei ani de tratament chinuitor, s-a pomenit cu o altă greutate pe umerii ei de copil. A fost dată afară de la şcoala în care învăţa, din cauza că are prea multe absenţe.

Rose McGrath are 12 ani şi locuieşte în Battle Creek, statul Michigan, SUA. În anul 2012, medicii au diagnosticat copilul cu leucemie limfoblastică acută. Săptămâna trecută, familia fetiţei a primit o scrisoare de la şcoala St. Joseph, prin care administraţia îşi exprimă îngrijorarea cu privire la performanţele ei şi anunţă că din cauza absenţelor de la lecţii a fost exmatriculată. „Nu e corect... Nu am greşit cu nimic, iar ei s-au descotorosit de mine”, a declarat fetiţa, fără să-şi poată stăpâni lacrimile, pentru postul de televiziune WWMT.

Părinţii copilei au fost răvăşiţi de noutate şi spun că fiica lor a fost alungată din singurul loc în care se simţea normală. „Chiar dacă a terminat tratamentul, oricum urmează un proces foarte lung de recuperare, pentru că în corpul ei s-a introdus otravă, practic, timp de doi ani şi jumătate. Nu poţi să-ţi revii peste noapte după aşa ceva. Nu e ca şi cum ea merge la mall şi se distrează. Ea stă acasă, în pat, vomitând, suportând dureri în burtă. Nu se distrează, ci e bolnavă. Dacă ar putea, ar merge la şcoală”, spune mama copilei.

De cealaltă parte, administraţia şcolii susţine că a dat afară fata pentru... a o ajuta. „Au fost circumstanţe ieşite din comun, dar s-au îngăduit atât de multe, încât am simţit, în cele din urmă, că am ajuns în punctul în care chiar trebuie s-o ajutăm pe Rose prin posibilitatea de a ne asigura că va primi asistenţa necesară de car

În replică, tatăl copilei spune că aşa-zisele îngăduinţe nu au fost suficiente. „Concesiile care au fost făcute au fost extrem de neadecvate pentru un copil cu o diagnoză atât de gravă”, a menţionat tatăl fetiţei, scrie  jurnal.md