MENIU

O femeie din România a născut de două ori în acelaşi an, la diferenţă mică. Se întâmplă la Bacău

Numai în România se poate întâmpla. O femeie a născut de două ori în jumătate de an. Asta dacă e să ne luam după certificatele de naștere ale celor doi copii.

O femeie din Corbasca s-a trezit că are doi copii născuți în același an. Un asistent social in cadrul Primariei Corbasca a descoperit unul dintre copii când lucra in invatamânt, la scoala din Bacioiu, Corbasca. Era trecuta in catalog cu un alt nume, cel al mamei preluat dupa casatorie.

„În catalog aparea sub numele C. Adelina, fara CNP. Am intrebat dirigintele clasei şi mi-a spus că fata nu are certificat de naştere", spune Tabacaru. În 2014, a început să strângă documentele necesare în instanţă pentru înregistrarea tardivă a naşterii.

"Bunicul fetei mi-a adus certificatul medical constatator al nascutului viu, emis de Maternitatea Bacău, cu data de 21 aprilie 2003 – an de naştere care ulterior s-a constatat că a fost trecut greşit.

Însă, la acel moment, nu ştiam şi nici nu mi-as fi imaginat vreodata ca o institutie poate sa faca o asemenea greseala. Pe baza acestui certificat am inceput demersurile in instanta. Anul trecut, s-a dat decizie pentru eliberarea certificatului de nastere. Mama fetei nu era casatorita legal când a nascut-o. Ulterior, s-a casatorit si are patru copii. In momentul in care Adelina a obtinut certificatul de nastere, parintii s-au intors din Germania, unde lucreaza temporar, pentru a-i face si ei pasaport. Au mers la Serviciul Pasapoarte Bacau si acolo s-a descoperit eroarea din acte. Unei doamne politiste i-a sarit in ochi anul de nastere care aparea si in certificatul unei surori a fetei – Adelina figura ca era nascuta in aprilie 2003, iar sora ei, Sefora, in septembrie 2003! Or, nu se poate ca doua surori sa se nasca in acelasi an, la diferenta de câteva luni. Din acest motiv, nu s-a putut face nici pasaport", explica Tabacaru, potrivit desteptarea.ro.

Au fost reluate demersurile pentru eliberarea unui certificat cu date corecte. S-a obţinut de la Evidenţa Populaţiei confirmarea ca mama fetei figurează cu o naştere în data de 21 aprilie 2002 – data corectă, iar Maternitatea Bacău a emis un nou certificat medical constatator al născutului viu.

Mai multe articole despre:
Bacău greşeală evidenţa populaţiei