MENIU

O femeie din Ialomiţa a murit după ce a fost infectată cu West Nile de un ţânţar

Medicii, în ALERTĂ. VIRUSUL UCIGAŞ West Nile se întoarce

O femeie din județul Ialomița a murit după ce a fost înțepată de un țânțar, medicii stabilind că aceasta contactase, prin înțepătură, virusul West Nile.

Femeia, în vârstă de 79 de ani, s-a simțit rău și a fost transportată la spitalui Matei Balș din București, unde medicii au stabilit cauza stării sale, fără să mai poată face ceva pentru a-i salva viața.

Este primul deces înregistrat în România care a fost provocat de virului West Nile.

Măsuri de restricţii la donarea de sânge au fost luate de Direcţia de Sănătate Publică în urma confirmării infecţiei cu virusul West Nile la o femeie de 79 de ani. Rezultatul final a fost primit după decesul bătrânei, care a fost internată în 28 iulie cu mai multe afecţiuni asociate, iar câteva zile mai târziu pacienta a murit, scrie guraialomitei.ro.

Centrul Judeţean de Transfuzii a fost notificat cu privire la această situaţie, ceea ce acutizează şi mai mult criza de sânge, după cum apreciază directoarea Raluca Cruceat: „Din zona Urziceni aveam mulţi donatori şi acum rămânem fără ei, în condiţiile în care vara este perioada concediilor şi cetăţenii care vin la recoltare sunt tot mai puţini. Restricţiile sunt pentru câteva luni şi sperăm că ne vom descurca măcar pentru cererea pe care o avem de la spitalele din judeţ.”

Mai multe articole despre:
deces ţânţar West Nile virusul West Nile