MENIU

O femeie din Franța a câștigat lupta cu noul coronavirus la 105 ani

O femeie din Franța a câștigat lupta cu noul coronavirus la 105 ani Foto: LeDauphine.com

O nouă victorie în fața COVID-19 în rândul seniorilor - o femeie de 105 ani din Franța a supraviețuit după infectarea cu noul coronavirus. Acesta este al doilea caz după cel al femeii de 104 ani din Madrid, care a trecut cu bine prin boală în ultima lună.

 

Decana de vârstă a unei case de bătrâni din Alpii francezi, în vârstă de 105 ani, a supravieţuit COVID-19, a informat marţi directorul unităţii, confirmând o informaţie apărută în ziarul local Le Dauphiné libéré.

Cu o zi înainte, o femeie de 104 din Madrid, Spania, a fost externată în aplauzele medicilor după două săptămâni de spitalizare din cauza COVID-19. 

Citește și O femeie de 104 din Spania, pacientă Covid-19, a fost externată în aplauzele medicilor

Lea Lavy, care a împlinit de curând 105 ani, pe 10 decembrie, a suferit de o formă uşoară a bolii în această toamnă, iar în prezent se recuperează.

De ziua ei, "am organizat un mic eveniment cu nora sa, pentru a marca această ocazie", a declarat pentru AFP Stephane Richard, directorul casei de bătrâni "Fondation du Parmelan", din Annecy, relatează Agerpres.

Femeia a locuit până recent în casa ei din Annecy. Casa de bătrâni care o găzduieşte de "câteva luni" a fost grav afectată de cel de-al doilea val de COVID-19.