MENIU

O femeie care alerga în zona Lacul Morii din București a murit după ce a fost mușcată de o haită de câini

Politia

O femeie care alerga în parcul din jurul Lacului Morii din București a murit după ce a fost atacată de o haită de câini. Potrivit unor surse este vorba de o femeie care mai fusese atacată tot în zonă de o haită de câini în luna aprilie a anului trecut. Atunci a fost salvată de doi bicicliști.

UPDATE: 

Consilierii generali liberali cer demisia directorului Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), după ce o femeie a fost ucisă de câini, sâmbătă, în zona Lacul Morii.

"Sumele alocate anual pentru ASPA Bucureşti din bugetul PMB sunt imense. Vreau un raport detaliat de la conducerea acestei subordonate a PMB, care are atribuţii exclusive şi misiunea de a gestiona câinii fără stăpân şi un plan clar de acţiuni pentru a evita astfel de tragedii în viitor! Vreau să ştiu cine a cerut oprirea capturării câinilor fără stăpân! Solicităm în acest sens demisia imediată a directorului ASPA! Sunteţi plătiţi să ne protejaţi, nu să tocaţi bugete pe pliante!", a scris, sâmbătă, pe Facebook, purtătorul de cuvânt al consilierilor generali PNL Bucureşti, Diana Mardarovici.

Ea a atras atenţia că siguranţa oamenilor trebuie să fie "prioritatea zero în Bucureşti".

"Este trist să te gândeşti că nu poţi fi în siguranţă în oraşul tău. Suntem aproape de aceeaşi vârstă... Chiar ieri discutam cu tristeţe despre copilul care a trebuit să moară sfâşiat de câini ca să ajungem la legi corecte în această ţară. Nu mai vreau astfel de precedente!", a adăugat aceasta.

UPDATE: Primăria Sectorului 6 a făcut precizări:

"Femeia a fost găsită de polițiști pe câmp, la 270 de metri distanță de cea mai apropiată locuință și la 300 de metri distanță de cel mai apropiat punct de digul Lacul Morii- zona neamenajată, aflată la granița cu Comuna Chiajna. 

Terenul a aparțiut CAP, iar împroprietăririle au fost făcute de autoritățile din Chiajna. În prezent, se află în posesia a trei persoane.

Primăriile de sector nu au atribuții pe partea de ecarisaj, singura instituție abilitată să monitorizeze și să strângă câinii maidanezi de pe raza administrativ-teritorială a Bucureștiului este Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), aflată în subordinea Primăriei Generale.

Chiar și așa, Poliția Locală a Sectorului 6 sprijină ASPA. Au acțiuni săptămânale împreună. Mai mult, anul trecut echipele au fost însoțite de polițiștii locali în zona Gilulești Sârbi, în cadrul campaniei de conștientizare a sterilizării animalelor.

Important! Poliția Locală Sector 6 nu a primit sesizări privind existența câinilor fără stăpân în zona unde s-a petrecut tragedia. Însă, aproape zilnic polițiștii locali solicită intervenția celor de la ASPA pentru a captura câinii făre stăpân din alte zone, în special cele aflate la granița cu comunele limitrofe. 

Anul trecut, au fost trimise 53 de notificări, iar de la începutul lui 2023 alte 36."

Știrea inițială:

Autoritățile informează că o femeie a fost găsită, sâmbătă dimineața, moartă în zona Lacului Morii din București. Aceasta a fost atacată de o haită de câini în timp ce alerga.

"Astăzi, 21 ianuarie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 20 Poliție au fost sesizați, prin 112, cu privire la faptul că o persoană care alerga în zona unui lac, din Sectorul 6, ar fi fost mușcată de câini.

La fața locului s-au deplasat polițiștii care au identificat victima, iar un echipaj medical a constatat decesul.

În vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri.

Trupul neînsuflețit urmează a fi transportat la INML în vederea efectuării necropsiei."

Mai multe articole despre:
lacul morii a murit