MENIU

O femeie acuzată că a prejudiciat statul cu peste trei milioane de lei a fost reţinută

<p>Legea evaziunii fiscale</p>

O femeie în vârstă de 33 de ani, din judeţul Galaţi, a fost reținută de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Constanța, fiind acuzată că în 2010 a păgubit statul cu peste 3,2 milioane de lei prin diverse activităţi de evaziune fiscală.

Potrivit reprezentanților Poliției Județene Constanța, în perioada iulie - noiembrie 2010, femeia a determinat doi bărbați să preia în mod fictiv părţile sociale ale unei societăţi comerciale pentru ca aceasta să fie folosită ulterior în scop exclusiv evazionist, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tot la solicitarea sa, alţi doi bărbaţi au întocmit în fals borderourile de achiziţie ale unor cereale, în baza cărora au fost efectuate ridicări de numerar, în mod repetat, din contul societăţii deschis la o unitate bancară.
Ulterior, toate aceste sume de bani erau însuşite de către femeie, în interes personal, ştiind că provin din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Valoarea totală a prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului a fost calculată la 3.271.417 lei.

Femeia a fost reţinută, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, fiind cercetată pentru instigare la evaziune fiscală în formă continuată, instigare la fals material în înscrisuri oficiale și spălare de bani, urmând a fi prezentată instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Mai multe articole despre:
evaziune fiscală femeie evaziune fiscală