MENIU

O femeie a rămas fără 13.500 de euro în cont urma unei conversații la telefon. Noua escrocherie care face din ce în ce mai multe victime

După o conversație telefonică, o femeie s-a trezit cu o pierdere de 13.500 de euro din contul său bancar. Păgubita a făcut o plângere la poliție, unde a aflat că mii de persoane au fost victimele aceleiași escrocherii.

Femeia, pe numele său Margherita, a primit un apel de la un bărbat care pretindea că este operator al poștei italiene și a convins-o să ofere datele sale bancare. În scurt timp, a sesizat că  îi lipsesc 13.500 de euro din cont. Tatăl femeii a făcut plângerea la poliție pentru această infracțiune.

„Am luat legătura și cu Poliția Poștală, mi-au spus că sunt mii de cazuri de genul acesta”, a transmis bărbatul, conform Fanpage.

Această metodă de înșelăciune a devenit foarte răspândită în Italia, iar Poliția Poștală depune eforturi pentru a identifica și pedepsi persoanele responsabile. Escrocii se fac drept angajați ai serviciilor poștale sau bancare și pretind că au descoperit probleme în contul bancar al victimei. În acest fel, reușesc să o convingă să le ofere informațiile necesare pentru accesarea contului sau chiar să facă un transfer de bani.

„Nu cerem niciodată datele și codurile personale, datele cardului de plată (de exemplu numărul cardului Postepay, data expirării, codul de verificare CVV2, CVC2) sau coduri de siguranță (cum ar fi PIN sau parola) în orice mod și în orice scop. Numărul de telefon mobil este, de asemenea, considerat ca informație personală care trebuie protejată”, a transmis poșta italiană, ca răspuns la valul de fraude înregistrat în ultima perioadă.

Mai multe articole despre:
escrocherie escroci frauda cont bancar posta