MENIU

O fată a fost găsită moartă în rău, iar fratele ei este dispărut! Ipoteza şocantă a vecinilor

Ziua Sfântului Nicolae avea să aducă doliu într-o familie săracă din comună Tutora, judeţul Iaşi. Duminică, cei doi fraţi, împreună cu mama lor, au mers la un hram în satul Chipiresti, apoi, când se pregăteau să plece spre casă, s-au despărţit. Această despărţire avea să fie una definitivă. Întunericul se lăsase, iar o ceaţă groasă de puteai să o tăi cu un cuţit făcea că totul să prindă conturul unui film de groază.

Cei doi fraţi au vrut să plece pe jos spre casă, fără mama lor. Asta au şi făcut. Ţinându-se de mâna, au început să meargă spre satul natal. Aveau de mers vreo trei sau patru kilometri. Drumul nu a fost respectat de către fraţi, ei ştiau o scurtătură, însă acea scurtătură avea să le aducă sfârşitul. Răul Jijia le-a apărut în cale, iar Ilie, băiatul în vârstă de 23 de ani a vrut să traverseze apă, păşind pe o ţeavă groasă. Cel mai probabil pe sora lui, Lavinia, a vrut să o ia în braţe, dar ambii s-au dezechilibrat şi au căzut în apele reci. Luni dimineaţă, un sătean a găsit trupul Laviniei în apă, dar de Ilie, de fratele ei nu a dat.

"Luni dimineaţă, mama fetei a mers la şcoală să o învoiască pentru că nu o găsea. Mai mulţi din sat ne-am adunat, am luat o căruţă şi am mers să o căutăm. Am mers la mătuşa copiilor, în Chipiresti, şi am întrebat în ce parte au plecat şi am pornit pe urmele lor. Era o ceaţă de nu vedeai la 20 de metri, am căutat pe lângă rău şi am văzut trupul fetei pe la mijlocul apei. Cred că băiatul a luat faţă în braţe şi a vrut să treacă apă. Normal nu se trece pe acolo, este doar o ţeavă care traversează răul, dar numai cei curajoşi o folosesc uneori. Unde am găsit faţă, apă avea vreo 20 de centimetri, dar puţin mai încolo apă are cam un metru jumate, poate doi. Cred că fratele ei a căzut acolo", susţine Constantin Costea, săteanul care a găsit trupul micuţei.

Duminică, la ieşirea din curtea mătuşii copiilor din Chipiresti, toţi s-au despărţit. Mama a plecat în partea stânga, către microbuz, iar copiii în partea dreapta, către sat. "Eu am plecat către microbuz să vin acasă, iar copiii au spus că ei merg pe jos, că ajung mai repede. Eu am plecat într-o parte, iar ei în altă. Duminică seară i-am aşteptat acasă, nu au ajuns. Luni dimineaţă am mers la poliţie şi am anunţat că au dispărut, iar pe la prânz m-au anunţat că au găsit-o pe Lavinia moartă, dar de Ilie nu au dat", susţine Daniela Alexa, mama copiilor.

Chiar dacă nu erau fraţi de ambii părinţi, mereu cei doi s-au înţeles bine. Diferenţa de vârstă dintre ei nu a fost un impediment, iar vecinii spun că mereu au fost un exemplu.

Luni şi marţi, poliţiştii au căutat trupul băiatului şi cel mai probabil căutările vor continuă şi astăzi.

Sursa: bzi.ro

Mai multe articole despre:
null