MENIU

O familie de români a refuzat tăierea cordonului ombilical al nou-născutului. Motivul HALUCINANT

O familie de români din zona Udine din nordul Italiei a refuzat la naştere să taie cordonul ombilical al nou-născutului.

Femeia a născut la spitalul San Daniele del Friuli şi a refuzat să taie cordonul ombilical al nou-născutului. "Lotus birth" este o practică utilizată pentru prima dată în 1974 în California. Metoda poate provoca infecții cu efecte iremediabile pentru nou-născut, scrie emigrantul.it 

Copilul începuse să dea semne de suferință, iar medicii au semnalat imediat autoritățile, la fața locului ajungând un procurorul Antonio De Nicolo care a convins și dispus continuarea procedurilor medicale. „Semn de tristețe al timpurilor, care arată la ce stadiu a ajuns medicina defensivă”, a spus procurorul. 

Lucrurile şi-au reluat însă cursul normal, mama și copilul fiind în afara oricărui pericol.

Ce este naşterea lotus

Din ce în ce mai multe femei apelează astăzi la naşterea lotus, un proces prin intermediul căruia cordonul ombilical, care face legătura între făt şi placentă, nu mai este tăiat de doctor, ci este lăsat să se desprindă natural, scrie adevarul.ro

Dincolo de implicaţiile filozofice şi spirituale, „lotus birth“ (naşterea lotus - n.r.) este o metodă prin care procrearea se încheie într-un mod lent, paşnic şi natural. Astfel, intervenţiile chirurgicale nu mai sunt necesare, întrucât cordonul ombilical se va usca şi va fi îndepărtat în aproximativ zece zile de la naştere. Dacă unele persoane critică această metodă şi o cataloghează ca fiind o practică ce nu corespunde unei societăţi emancipate, alţii o susţin şi încurajează mamele să devină adepte ale naşterii lotus.

 

Mai multe articole despre:
cordon ombilical naşterea lotus lotus birth