MENIU

O elevă din Craiova, printre câştigătorii concursului Juvenes Translatores al Comisiei Europene

O elevă din Craiova, printre câştigătorii concursului Juvenes Translatores al Comisiei Europene

Maria Flavia Tohăneanu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Carol I" din Craiova, judeţul Dolj, se numără printre cei 28 de câştigători ai concursului anual de traduceri Juvenes Translatores, a anunţat Comisia Europeană.

Ediţia 2014 - 2015 a concursului a fost organizată în noiembrie 2014, la competiţie participând peste 3.000 de adolescenţi din 740 de şcoli de pe întregul continent, respectiv 32 de licee din România. Cei 28 de liceeni care au câştigat concursul (câte unul din fiecare stat membru) vor călători la Bruxelles, în luna aprilie, pentru a participa la ceremonia de decernare a premiilor, desfăşurată în prezenţa Kristalinei Georgieva, vicepreşedinte al Comisiei Europene, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

"Cunoaşterea mai multor limbi ne face să fim mai aproape unii de alţii, deoarece ne permite să comunicăm dincolo de frontiere şi de identităţi naţionale. Cunoaşterea limbilor reprezintă o competenţă fundamentală pe care o veţi putea valorifica de-a lungul vieţii şi care vă va permite, de asemenea, să vă îmbunătăţiţi perspectivele profesionale. Prin acest concurs, dorim să încurajăm elevii să înveţe limbi străine, să le practice şi să facă parte din familia noastră europeană", a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Kristalina Georgieva.

Mai multe articole despre:
elev concurs traducere