MENIU

O echipă de cercetători spanioli crede că a găsit rămășițele lui Cervantes

Echipa care se ocupă de căutarea rămășițelor pământești ale lui Miguel Cervantes, autorul celebrului Don Quijote, crede că le-a găsit în cripta unei biserici din centrul Madridului, la patru secole după moartea creatorului romanului modern.

'După analiza tuturor informațiilor, se poate presupune că printre rămășițele descoperite în pământul criptei actualei biserici a Maicilor Trinitare se află și cele ale lui Miguel Cervantes', a anunțat Francisco Etxeberria, directorul echipei de oameni de știință însărcinate cu căutările, citat marți de AFP.

Săpăturile au început în martie 2014 într-un cartier istoric din centrul Madridului, iar cercetătorii au ajuns la concluzia menționată analizând un evantai de indicii documentare asupra lui Cervantes, comparate cu informațiile obținute din cercetările antropologice și arheologice desfășurate la fața locului.

Rămășițele nu au fost totuși analizate genetic. 'Nu există identificare confirmată pe cale genetică', a declarat arheologul Almudena Garcia-Rubio. 'Suntem siguri că printre aceste rămășițe se află și câteva ale lui Cervantes', a adăugat Etxeberria.

'Este o zi foarte importantă pentru Spania și pentru cultura noastră', a spus marți primarul Madridului, Ana Botella, adăugând că 'Cervantes este primul scriitor și cel mai important în limba spaniolă'.

 Mai multe pe Agerpres