MENIU

O echipă de 15 specialişti din MApN a plecat la o MISIUNE în SUA. Ludovic Orban: ”Vor fi alături de medicii din SUA”

O echipă de 15 specialişti din Ministerul Apărării Naţionale (MApN), alcătuită din cinci medici, cinci asistenţi medicali şi cinci militari specialişti în domeniul CBRN, a plecat, luni dimineață, în SUA, pentru a oferi sprijin autorităţilor statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

Premierul Ludovic Orban a participat la plecarea în SUA a celor 15 specialiști din Ministerul Apărării Naționale. De asemenea, acesta a fost însoțit de ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă.

”Am ținut să fiu prezent la plecarea specialiștilor români în SUA.  Aceștia efectuează o misiune de 14 zile în statul Alabama, în spiritul parteneriatului dintre România și SUA.

O misiune care are drept scop de a fi alături de medicii din SUA, dar și de a vedea foarte clar cum acționează mediicii din SUA pentru a lupta împotriva coronavirusului.

Profit de această ocazie să transmit un mesaj ferm: relațiile dintre România și SUA sunt extrem de puternice, un parteneriat foarte bine consolidat”, a spus Ludovic Orban.

Personalul MApN va oferi, pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni, sprijin de specialitate omologilor americani din mai multe unităţi de îngrijire şi tratament medical de pe teritoriul statului Alabama şi se va informa cu privire la modul în care sunt aplicate în SUA metodele de combatere a infectării cu noul coronavirus atât în domeniul medical, cât şi în ceea ce priveşte apărarea CBRN.

Cooperarea dintre România şi statul Alabama se desfăşoară sub auspiciile programului de parteneriat statal (State Partnership Program) lansat în anul 1993, program coordonat de Comandamentul Forţelor Americane din Europa (USEUCOM).

Mai multe articole despre:
mapn ludovic orban