MENIU

O descoperire macabră i-a răvășit pe specialiști. Femeia moartă a născut

O descoperire macabră făcută în Italia i-a răvășit pe specialiști. Arheologii au găsit rămășițele bine conservate ale unui adult, plus oasele unui făt poziționat între picioarele adultului. Osemintele datează din Evul Mediu timpuriu, conform presei internaționale.

După o analiză atentă, s-a ajuns la concluzia că adultul, despre care s-a stabilit că era mamă, deși era înmormântată, a dat naștere, împingând cumva copilul, care apoi a murit și el la scurt timp.

Rămâne un mister cum a murit femeia, cu aproape 1000 de ani în urmă. Cercetarile au relevat că persoana adultă, care era însărcinată la momentul morții, avea aproximativ 25-35 de ani.

Semnele de pe craniul ei arată că a suferit o intervenție chirurgicală la creier, în stil medieval, cu cel puțin o săptămână înainte de a muri.

Natura leziunii observate în craniul antic sugerează că rănirea a fost rezultatul unei intervenții chirurgicale, mai degrabă, decât al unei traume violente. Conform cercetătorilor, femeia a mai supraviețuit cel puțin o săptămână după ce procedura a fost facută. Femeia era în săptămâna 38 de sarcină. 

Mai multe articole despre:
deces făt femei moarta