MENIU

O decizie a Gabrielei Firea scoate oamenii în stradă: „E strigător la cer!”

Asociația Secular – Umanistă din România anunță proteste, după ce primarul Bucureștiului a decis să dea Arhiepiscopiei Bucureștilor un teren în folosință. 

Un protest a fost anunțat pe Facebook față de intenția Primăriei Capitalei de a da un teren de circa 150 de mp, în folosință gratuită Arhiepiscopiei Bucureștilor, pentru construirea unei biserici.

Terenul aparține orașului și va fi dat pe o perioadă de 49 de ani. ASUR face un apel către Primărie și Consiliul Local să refuze cererea Arhiepiscopiei și să voteze împotriva acordării acestui teren.

„Terenul este situat în sectorul 6, pe strada Cernișoara; însă zona respectivă este plină de biserici; pe o rază de 2 km, se află alte 11 (unsprezece) dintre care 9 (nouă) ortodoxe. Cea mai apropiată este la 550m de locul în care Arhiepiscopia Bucureștilor vrea să mai construiască una”, se arată într-un comunicat de presă al ASUR.

Ce se întâmplă la Primăria Municipiului București e strigător la cer! Traficul e de coșmar, spitalele sunt focare de infecții, elevii învață în câte 2-3 schimburi în școli insalubre și aglomerate, dar doamna Primar preferă să ignore aceste probleme. În schimb, nu a ezitat să răspundă afirmativ la cererea Arhiepiscopiei. În caz că nu a aflat încă, dorim să îi transmitem că lângă viitoare biserică se găsește Școala Gimnazială 174 „Constantin Brâncuși”, la care copiii din clasele pregătitoare învață în două schimburi, din cauza deficitului de spațiu. Facem un apel către PMB, Consiliul local și către Primăria Sectorului 6, să își amintească de faptul că trebuie să lucreze în interesul cetățenilor, nu al Patriarhiei.” a declarat Toma Pătrașcu, președinte ASUR.

Mai multe detalii despre protest. AICI 

Mai multe articole despre:
ASUR proteste asur biserica PMB pmb teren biserica