MENIU

FOTO | O CREATURĂ marină MONSTRUOASĂ, descoperită pe o plajă din San Diego. Specialiștii au rămas cu gura căscată

FOTO:© Jon Moore/NOAA Ocean Explorer

Un pește cu o înfățișare neobișnuită, aproape monstruoasă, de formă ovală, negru și cu dinți extrem de ascuțiți, a fost găsit pe o plajă din California, relatează NBC 7.

Peștele a apărut în zona Black\"s Beach din San Diego și a fost văzut de un localnic care se plimba pe plajă. Tot acesta, pe nume Jay Beiler, este și cel care a trimis fotografiile la un post de televiziune din oraș.

’’Nu am mai văzut niciodată așa ceva până acum”, a spus el postului tv. Acesta a mai adăugat că ’’este pentru prima oară când văd un organism care să arate atât de înfricoșător’’.

Beiler a spus ca, initial a crezut că este un fel de meduză, dar după o inspecție mai atentă și-a dat seama că este ceva mult mai neobișnuit. ‘’Peștele arată ca dintr-un film de groază! Are formă ovală, este negru cu dinți extrem de ascuțiți, asemenea unui pește piranha’’.

FOTO:© Jon Moore/NOAA Ocean Explorer

Fotografiile realizate de american au fost  publicate pe site-ul NBC 7 San Diego. În imagini se vede că peștele de culoare rozalie este acoperit de nisip, are ochii negrii, dinți lungi și ascuțiți și o limbă roz cu pete negre în jurul gurii.

Jurnaliştii de la NBC 7 San Diego au trimis imaginile mai multor oameni de ştiinţă de la Institutul de Oceanografie pentru a afla exact ce s-a întâmplat pe ţărmurile din San Diego.

Ben Frable, managerul colecției de vertebrate marine de la Institutul de Oceanografie Scripps, a declarat pentru un post de radio, că este o specie de pește care trăiește în mod normal în adâncurile oceanului și vânează folosind o lumină care este anexată capului. Specia se numește Himantolophus sagamius.

FOTO:© Jon Moore/NOAA Ocean Explorer

Ben Frable, managerul colecției de vertebrate marine de la Instituția de Oceanografie Scripps, a declarat la un post de radio, că acest pește pare a fi o femelă matură 

Creatura mai este numită și ‘’peștele-minge-de-fotbal din Pacific ‘’și este un pește de pradă care se găsește, în mod normal, în adâncul oceanului, dinții acestuia sunt ascuțiți precum cioburile de sticlă, iar gura sa este capabilă să înghită pradă de dimensiunea propriului corp.

‘’Aceasta este una dintre cele mai mari specii de pești și a fost văzută doar de câteva ori aici, în California, dar se găsește în tot Oceanul Pacific”, a spus oceanograful. 

’’Peștele minge de fotbal din Pacific a fost văzut doar de 30 de ori până astăzi, iar când a fost găsit, de obicei, a fost adus la muzeele de oceanografie din jurul Pacificului. Peștii minge de fotbal a putut fi zăritii din Japonia și până în Noua Zeelandă, America și Africa’’ a mai adăugat oceanograful.

Acest specimen descoperit pe plaja din San Diego nu a fost recuperat și se crede că a fost purtat în ocean de valuri. Frable a spus că dacă cineva găsește un pește neobișnuit de-a lungul plajelor din San Diego să-l contacteze, pentru că va veni personal să îl ridice. Acești pesti sunt foarte rari și ne-ar putea face să înțelegem mai bine lumea vietăților marine.  

Foto: Captură Twitter/@CAStateParksOC

Un alt peștișor minge de fotbal a fost descoperit în acest an pe  pe țărmurile Californiei. 

Foto: Captură Twitter/@CAStateParksOC

Imaginile peștelui negru au fost postate de agenția locală de turism Davey\"s Locker Sportfishing & Whale Watching în mai, după ce acesta a ajuns pe plaja Crystal Cove.

Mai multe articole despre:
monstru marin apa pacific creatura maritima