MENIU

VIDEO O comună din Galați, prima localitate care intră în carantină. Focarul ar fi pornit de la o femeie care a fost în pelerinaj

O comună din Galați, prima localitate care intră în carantina după revenirea valului 2 al COVID

La 11 zile după alegerile locale, comuna Cuca din județul Galați a intrat, joi dimineață, în carantină, din cauza gradului ridicat de infecatare cu noul coronavirus. Direcția de Sănătate Publică Galați a informat Comitetul Județean de Urgență că rata de infectare este de 4,74 la mia de locuitori. Primarul localității a declarat, în direct la Realitatea Plus, că virusul ar fi fost adus în localite de o femeie care a mers în pelerinaj la mănăstiri. 

Odată cu intrarea în vigoare a carantinei, toți cei care părăsesc sau revin în zonă trebuie să prezinte autorităților legitimația de serviciu (valabilă pentru instituțiile bugetare) sau adeverința de salariat eliberată de angajator, ștampilată și semnată de către acesta (valabilă pentru celelalte categorii), ori după caz, declarația pe proprie răspundere.

Transportul de marfă, materii prime sau alimente pentru populație se va face pe baza documentelor justificative, care să indice scopul și destinația transportului.

Potrivit hotărârii, în toate spațiile publice, atât cele interioare cât și cele exterioare, este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura.

De asemenea, la intrările rutiere din localitate vor fi instalate filtre.

Mai multe articole despre:
carantina cuca galati virus covid