MENIU

O companie canadiană a obţinut licenţă de exploatare a aurului de la Rovina

Compania canadiană Carpathian Gold a obţinut licenţă de exploatare a aurului de la Rovina din partea Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale. Concesiunea de la Rovina este situată în Munţii Apuseni, la circa 20 de kilometri de Roşia Montana. Licenţa de exploatare este pe o perioadă de 20 de ani, prin intermediul subsidiarei Samax România.

Potrivit legislaţiei din România, licenţa va intra în vigoare după evaluarea finală de către mai multe departamente guvernamentale şi după publicarea în Monitorul Oficial.

Este pentru prima oară când România acordă o licenţă pentru exploatarea metalelor fără implicarea unei companii de stat. Carpathian Gold are ca principale activităţi producţia de aur de la exploatarea Riacho dos Machados Gold din Brazilia, la care este singurul proprietar.

În 2013, subsidiara din România a Carpathian Gold, Samax Romania, înregistrată la Baia Mare, a obţinut venituri de 9,2 milioane de lei si un profit de 3,5 milioane de lei, potrivit celor mai recente date disponibile pe site-ul Ministerului Finantelor.

Mai multe articole despre:
aur companie exploatare Rovina