MENIU

O comedie romantică tunisiană deschide competiția principală a BERLINALEI

O comedie romantică tunisiană, despre o mamă autoritară care forțează o căsătorie aranjată pentru fiul ei, deschide vineri competiția principală a Festivalului de Film de la Berlin, informează agerpres.ro, care citează DPA.

"Hedi", primul lungmetraj semnat de regizorul Mohamed Ben Attia, este unul dintre cele 18 filme care vor concura pentru premiile importante ale acestei ediții a Berlinalei, inclusiv pentru Ursul de Aur, decernat celui mai bun film.

Filmul, a cărui acțiune este plasată după "Primăvara arabă" din Tunisia din 2011, spune povestea lui Hedi, un tânăr tunisian a cărui viață pare condusă de alte persoane, printre care șeful și mama sa, care i-a găsit și o mireasă. Brusc, Hedi are șansa neașteptată de a-și recăpăta controlul asupra propriei vieți, atunci când întâlnește o altă femeie într-o călătorie de afaceri.

 

 

Dintre filmele selectate pentru competiția principală a Berlinalei, 15 sunt premiere mondiale din diferite țări precum SUA, Franța, Bosnia și Herțegovina, Marea Britanie, China și Vietnam.

Mai multe articole despre:
null